14.6.2015

Veripisarat kukkivat särkyneitä sydämiään


Usva härnää saarta joen mutkassa, saa ajattelemaan päiviä poissa tästä. Taivas valkoinen kissan turkin harmaa, jättää aukot kuin mannerlaatat. Tuntematon lintu, ääni oven saranalla. Vinkuu, on elossa. Viistosti vaahtera huojuttelee juurtuneita käsiään tanssinsa kuopissa, omenapuu luovutti kukkansa, näinä päivinä. Tuuli tuo taas asioita lähelle, niitä jotka hetkeksi unohtaisit muuten: junien itkunsekaiset ajatukset jotka saavat sydämet sykkyrälle, lähdöt. Tyttö huutaa minun nimeäni:"Oona Oona Oona!"
Mutta hän ei huuda minua, en ole leikkimässä tikkuja laudalla. Veripisarat kukkivat särkyneitä sydämiään violetista punaiseen ja takaisin. Tänään ei sada, nyt ei sada, en tiedä sateesta mitään vaikka heräsinkin sateiseen aamuun. Torilla muualta maista, jotain suklaisia, joiden vuoksi voisi muuttaa vaikka Ranskaan.
                En saa niitä mielestäni, tuoksuja. Luen pihalla Raija Siekkistä, mutta näen itseni ikkunasta. En ole hetkeen."Hitaasti oli kasvanut jokin tunne. Oli näkynyt koko elämä, virheineen ja erehdyksineen ja päätöksineen, sotkuisena, kokonaisena silti ja yö yöltä asiat olivat asettuneet järjestykseen, jonka läpi kuulsi hauras, ohut linja, kuin hopealanka, paikoin lähes poikki hiertynyt. Anna oli seissyt kalliolla, katsellut elämäänsä, tiennyt, että oli vain yksi suunta."
-Raija Siekkinen

Elämä.  

15 kommenttia:

 1. Upeat, upeat kuvat! Tänään kuvatut eilisen muistot, sellainen tunnelma silmilleni. Ja kaunis teksti.

  VastaaPoista
 2. Mielettömät kuvat. Täynnä tunnelmaa, kauneutta. Ihan kuin jostain unesta.
  Raija Siekkinen on täysin uusi nimi minulle, mutta kaunis lainaus häneltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näistä omakuvista uskalkan olla kyllä hiton ylpeä!

   Raija Siekkinen oli Kotkalainen kirjailija. Tuotanto perustuu novelleihin. Itselleni muodostunut tärkeäksi kun olen sieltäpäin.

   Poista
 3. Älyttömän kauniit omakuvat, todella herkät, tunnelmalliset, vahvat, voimakkaat ja kauniit. Todellakin kuin jostain unesta, toisesta ajasta.
  Ja Siekkinen, upea kirjailija, jota en olekaan taas pitkään aikaan lukenut. Onneksi kirjahyllyssä on kootut novellit, taidan laittaa ne kesäkirjapinoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä ole vähän säästellyt. Ettei lukisi kaikkea kerralla.

   Poista
 4. Tätä unta. Oi kiitos tästä unesta.

  VastaaPoista
 5. Lumoavaa, todella. Niin kauniit omakuvat, voi huikeus.

  VastaaPoista

Lovely to see you here.